Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000
Ga terug naar overzicht

Het ontwerpproces achter de Oblique Cabinet

Wat de nieuwe Oblique Cabinet bijzonder maakt vanuit een ontwerp perspectief is het gebruik van één ovale vorm. Die terug te vinden is in ieder onderdeel van het ontwerp; zoals de planken, het frame en de verbindingsdelen. Simone Smelt is productontwerper bij Studio HENK en het creatieve brein achter het verfijnde ontwerp van deze nieuwe wandkast. We gingen met Simone in gesprek om meer te weten te komen over het ontwerpproces en hoe ons in-house ontwerpteam hun inspiratie iedere dag weer weet om te zetten in bijzondere ontwerpen.

Als je Simone zegt, zeg je moodboards, pen en papier en altijd in de weer haar ontwerpen te realiseren. Simone: "het begint met een idee en heel veel schetsen, mijn notitieboekjes staan heel snel vol met tekeningen. In mijn ontwerpen focus ik veel op de vorm en denk ik na over wat mij er in aantrekt of wat er allemaal mogelijk is".
 

De inspiratie voor de Oblique Cabinet ontstond meer dan een jaar geleden met het idee om zachtere vormen in de Studio HENK collectie te introduceren. "De ronde randen geven de kast een elegante en verfijnde uitstraling wat ervoor zorgt dat het Oblique Cabinet gemakkelijk op diverse plekken in huis gebruikt kan worden", legt Simone uit.
 

Naast het bedenken het maken van de eerste ontwerpen is het oplossen van technische problemen en het uitwerken van een stabiel en duurzaam stuk het volgende belangrijke onderdeel van het ontwerpproces. “Als ik een idee heb uitgewerkt maak ik en 3D-tekening en maak een print met mijn 3D-printer”, zegt Simone. “Dit is het stadium waarin je ontdekt of er technische problemen in het ontwerp verborgen zitten".
 

Één van de grootste uitdagingen voor het ontwerpteam tijdens de ontwikkeling van de Oblique Cabinet was het creëren van een modulair ontwerp waar ook gesloten elementen aan toegevoegd konden worden. "Dit was een uitdaging omdat we de afmetingen van de schappen vaak moesten aanpassen. We zijn blij dat we het konden oplossen, want we geloven dat gesloten onderdelen belangrijk zijn voor het gebruiksgemak, om spullen in op te bergen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hoe het er uit ziet", zegt Simone.
 

Het uiteindelijke ontwerp van de Oblique Cabinet is zowel veelzijdig als esthetisch. "Ik denk dat dit ontwerp een verfijnde uitstraling aan je interieur geeft. Mijn persoonlijke favoriet is een lage, brede versie, die in mijn huis met twee brede planken de perfecte televisiekast zou zijn. En waar ik de onderste plank zou gebruiken om mooie accessoires op tentoon te stellen." Aldus Simone.
 

Begin nu met het samenstellen van je eigen Oblique Cabinet met de online configurator op onze website. Ook delen wij in dit blog handige tips over hoe je een Studio HENK-kast kunt stylen en zo op een praktische manier persoonlijkheid aan je interieur toe kunt voegen.