Bezoek een verkooppunt bij jou in de buurt
Ga terug naar overzicht

Het innovatieve vakmanschap achter de Dresser

Vakmanschap ligt ten grondslag van ieder ontwerpproces bij Studio HENK. We vinden het belangrijk om meubels te creëren die zowel eigentijds als uniek zijn. Daarom gaat aan ieder ontwerp een heel proces vooraf.
 

Een goed voorbeeld hiervan is de Dresser: die nog mooier wordt als je de complexiteit en het vakmanschap achter het ontwerp begrijpt. De Dresser was een primeur voor ons ontwerpteam, dat contact legde met vakmensen in Oostenrijk. Zij gingen de uitdaging aan om dit bijzondere ontwerp tot leven te brengen.


Wat de Dresser zo bijzonder maakt zijn de laden; ze hebben een uitgesneden vorm en overhangende voorzijde. Door deze vorm sluiten ze naadloos op elkaar aan, zonder dat er iets van het frame zichtbaar is. De vingerlasverbindingen in de hoeken zorgen voor een sterke constructie, waar esthetiek en vakmanschap in samenkomen.
 

Nog een bijzonder detail van het innovatieve ontwerp van de Dresser is te vinden in de handgrepen. De gladde handgreep wordt in de laatste fase van de productie vervaardigt en wordt met de hand uitgesneden als de lade al is gebouwd.


Om het karakter van vakmanschap te behouden, wordt ieder meubel met zorg en met de hand gemaakt. Iedere Dresser wordt op bestelling geproduceerd, zodat ze naar wens kunnen worden uitgevoerd in diverse maten, houtsoorten en afwerkingen. 


Ontdek de Dresser online en begin gelijk met het op maat maken van je unieke meubel.