Ga terug naar overzicht

Een fris, licht interieur

Met het voorjaar in het vooruitzicht verlangen we naar lichte, frisse kleuren in ons interieur. Maar hoe creëer je een licht interieur - denk witte muren, natuurlijke tinten - zonder dat de ruimtes kil worden?

Een lichte ruimte is eigenlijk net een canvas - er zijn zoveel mogelijkheden. Neutrale tinten op de muren werken perfect in een lichte ruimte, met natuurlijk daglicht dat op de lichte vlakken reflecteert. Witte tinten met warme ondertonen zorgen voor licht in je interieur zonder dat het koel wordt. Kies voor off white en voeg meubels in aardtinten toe. Je meubels zullen tegen een witte wand nog beter uitpakken. Als je een warme, houten vloer hebt, is het misschien beter om voor witte tinten met een koelere ondertoon te kiezen. Het brengt de ruimte in balans en zorgt voor een kalme, serene sfeer.

Door verschillende neutrale tinten met elkaar te combineren, kun je je aan één minimalistisch kleurenpalet houden zonder dat het saai wordt. Verschillende texturen - van materialen van meubels tot stoffen - hebben ook veel impact op de uitstraling van je interieur. Met een eikenhouten tafel breng je leven in je woonruimte. Kies, als het kan, voor een tafel met een verjongde randafwerking. Het geeft de tafel een lichte, luchtige uitstraling. Zet er een paar eetkamerstoelen in warme, wollen stoffen bij en creëer een gevoel van comfort. Kvadrat heeft een breed aanbod aan neutrale tinten. Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over vlekken op die lichte stoffen; Kvadrat’s wollen stoffen zijn vuilafstotend.