Ga terug naar overzicht

Zelf de Grid hanglamp monteren

Je hebt twee pakketten ontvangen voor de montage van je nieuwe Grid hanglamp. Een bevat de kap, de andere de armatuur van de lamp.

Download hier de Grid hanglamp handleiding als PDF


1. Controleer of elk onderdeel van de Grid hanglamp die je besteld hebt in je pakket zit.
Pak de kap (A) en de armatuur onderdelen B en C en E uit de verpakking.


2. Zie in de afbeelding hierboven wat de volgorde is van het in elkaar zetten van de Grid hanglamp.


3. Klem de kap tussen de twee onderdelen en draai aan met onderdeel C*.


4. BELANGRIJK! SCHAKEL DE STROOM ALTIJD EERST UIT VOORDAT U MET DE INSTALLATIE BEGINT
Om het metalen onderdeel dat binnenin de plafondkap zit aan het plafond te bevestigen, moet je de gaten markeren. Controleer de nauwkeurigheid van de markeringen voordat je de gaten gaat boren.


5. Draai de kunststof elementen van de plafondkap af (onderdeel “D”), rijg ze daarna samen met de plafondkap om de kabel, zorg dat het metalen deel ook rond de kabel zit. Bevestig daarna een kroonsteen aan de twee kabels (niet inbegrepen in de verpakking).


6. Uit het plafond komen meestal 3 kabels: de aarde draad (groen/geel), de nuldraad (blauw, B), Live wire (bruin, C). Bevestig alleen the kabeluiteinden van B en C goed vast aan de kroonsteen.


7. Stel de juiste kabellengte in door de kabel omhoog te trekken en met de twee kunststof delen aan elkaar te bevestigen.


8. Stel de juiste kabellengte in door de kabel omhoog te trekken en met de twee kunststof delen aan elkaar te bevestigen.


9. LET OP!
De kap van de Grid hanglamp is gemaakt van een natuurlijk materiaal, het kan voorkomen dat het materiaal zich nog moet zetten. Circa drie weken na het ophangen van de lamp heeft de kap het grootste doorhangen doorgemaakt. Herhaal nu stap twee en drie uit deze handleiding om de kap om te draaien. Gedurende de komende één tot twee weken na het omdraaien zal de lamp zijn definitieve vorm aannemen.

*LET OP!
De Grid Light fitting is gemaakt van een natuurlijk materiaal. Zorg er voor de het glas van de toe te passen lichtbron nooit de fitting raakt om versmelting te voorkomen.

Gebruik enkel LED lampen. De fitting is niet geschikt voor gloeilampen.