Ga terug naar overzicht

Wat gebeurt er in een Interieur Advies sessie?

Maak kennis met Maité; één van onze getalenteerde Interieuradviseurs van onze Antwerpse winkel. Maité is sinds haar studie Interieurarchitectuur en haar ervaring met het ontwerpen van hotelinterieurs met recht een interieur- en stoffenexpert te noemen. Ze woont met 500 heel dichtij de winkel, wat het makkelijk maakt haar vrolijke glimlach te spotten als ze onderweg is de winkeldeuren te openen om de eerste klanten te verwelkomen.

Sinds de opening van de winkel heet ons team in Antwerpen je van harte welkom om een gratis Interieur Advies sessie in te plannen, die onze Interieuradviseurs in Amsterdam voor nu online zullen uitvoeren. Vandaag legt Maité uit hoe haar team iedereen die op zoek is naar één of meerdere HENK-stukken van advies, tips en gedetailleerde productinformatie voorziet.
 

Het boeken en voorbereiden van een Interieur Advies sessie

Onze Interieur Advies sessies zijn hier gratis in te plannen. Heb je interesse in een sessie in Amsterdam? Selecteer dan een tijdsslot voor een online videogesprek met één van onze Interieuradviseurs. Woon je in België? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk bezoek aan onze Antwerpse winkel.

Heb je een sessie ingepland, dan vragen we je om na te denken over welk deel van je interieur je wilt aanpakken en wat je specifieke eisen zijn waar een nieuw meubel aan moet voldoen. "De klanten die een afspraak maken hebben meestal al goed in beeld welke producten ze mooi vinden of aan welke ruimte in hun huis ze willen werken,” vertelt Maité. Herken je dit maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan staan staan onze Interieuradviseurs te popelen om samen te brainstormen en een mooi interieur met jou samen te stellen.
 

Het juiste ontwerp voor jouw interieur

Na een gezellige kennismaking is het tijd om onze ontwerpen te leren kennen. "Ik loop graag samen met de klant door de winkel om de collectie te laten zien en om een gevoel te krijgen van smaak en stijl." Aldus Maité. Ons uitgebreide en configureerbare assortiment betekent dat ieder meubelstuk er weer anders uit kan zien, afhankelijk van de afwerking en stoffering. "Als een klant bijvoorbeeld geïnteresseerd is in een nieuwe eettafel, beschrijf ik eerst de mogelijke vormen, de verschillende materialen van het blad en de onderstellen waarmee het tafelblad kan worden uitgerust. “Met dit in het achterhoofd maken we nog een rondje door de winkel en bekijken we de producten waar ze geïnteresseerd in zijn", vertelt Maité.

Een andere belangrijke factor is het visualiseren hoe deze stukken in je woning passen qua vorm, opstelling en grootte. Dit is iets waar Maité een effectieve oplossing heeft; "ik maak graag schetsen voor klanten, want zo kunnen ze al heel snel zien of het in de ruimte past." zegt ze.

Met een potlood, een vel overtrekpapier en een plattegrond van de woning in de aanslag ziet Maité snel of de meubels passen en visualiseert de keuzes voor de klant. "Als iemand bijvoorbeeld twijfelt tussen een rechthoekig of een plat ovaal tafelblad, dan teken ik beide mogelijkheden in de plattegrond. Dit maakt het makkelijker om de meubels in hun eigen huis voor te stellen en zo een keuze te maken waar ze echt blij mee zijn". Zegt Maité
 

Het kiezen van de perfecte stof en afwerking

Wanneer het ontwerpproces is doorlopen en er een mooi plan is bedacht, is het tijd om te kijken naar de mogelijkheden van de stoffen en de afwerkingen. "Wat klanten vaak kiezen zijn kleuren die passen bij de andere meubels in hun interieur, met meestal één kleur die er lekker uit springt," vertelt Maité.

Om de stofkeuze iets makkelijke te maken heeft de winkel in Antwerpen een grote wand met alle stofopties, kleuren en texturen. "Het is erg leuk om klanten de muur te laten ziet en ze zelf stoffen te laten pakken, ze de texturen te laten voelen en de stalen over de meubels draperen. Zo is het makkelijker voor te stellen hoe een meubel er in je interieur uit zou komen te zien", zegt Maité. “We hebben ook verschillende houtstalen om de mogelijkheden van de eiken- en notenhouten meubels te bekijken.”
 

En wat nu?

Afhankelijk van de hoeveelheid producten en de grootte van de ruimte(s) in het advies, kan een sessie in één keer, of uit meerdere afspraken bestaan. "Als er geen vragen meer zijn maak ik een offerte die de klanten mee naar huis kunnen nemen om over na te denken.” Vertelt Maité. “Als het plan op de klant is ingewerkt maken we een nieuwe afspraak om eventuele nieuwe vragen te beantwoorden, of zetten we de offerte om in een bestelling.”

Ben je geïnteresseerd in een Online Advies sessie met één van onze Interieuradviseurs in Amsterdam, of maak je liever een afspraak voor een persoonlijk in Antwerpen? Dan ben je van harte welkom je sessie hier te boeken. We kijken er naar uit om je online of in onze Antwerpse winkel te ontvangen!