Onze Utrecht Brand Store is geopend

Onze missie

Het creëren van een zero-waste meubelindustrie is onze missie. We zijn vastberaden verandering teweeg te brengen. Het is ons doel normen te stellen voor de industrie. Daarmee beginnen we bij onszelf door meubels te maken die niet alleen inspirerend zijn, maar ook circulair ontworpen en gemaakt om lang mee te gaan.
 

Waarom zero-waste

Een van de grootste problemen binnen de meubelindustrie is afval. Ieder jaar wordt in de EU tien miljoen ton aan meubels weggegooid door bedrijven en consumenten, waarvan het grootste deel op afvalhopen terecht komt of wordt verbrand. Het weggooien van meubels gaat hand in hand met de (over)productie van nieuwe meubels, wat ook een reeks problemen veroorzaakt. Denk aan hoge CO2-uitstoot, ontbossing en een overmatig gebruik van land, water en andere natuurlijke bronnen. Door te focussen op het verminderen van afval worden veel van deze andere problemen ook aangepakt.


Circular Economy Opportunities in the Furniture Industry - EEB

 

Waarom circulair

​​​
Een van de belangrijkste elementen van circulariteit is het elimineren van afval en vervuiling. Maar het gaat verder dan dat. Circulariteit richt zich ook op het inzetten van regeneratieve hulpbronnen. Dit betekent dat hernieuwbare, herbruikbare, niet-toxische materialen en energie op een efficiënte manier worden gebruikt. Daarnaast wordt er gekeken naar het maximaliseren van de levensduur van producten door hergebruik, reparaties en producten na gebruik weer terug te nemen. Om ze vervolgens een tweede leven te geven.


In ons ontwerpproces werken we met deze circulaire principes. Want elke dag weer voelen we de motivatie om een zero-waste meubelindustrie te realiseren en een positieve impact op mens en planeet te maken. 

We realiseren ons dat onze missie ambitieus is. We zijn dan ook transparant in ons proces om zelf een zero-waste meubelmerk te worden. 

En hoewel we daar nog niet zijn, investeren we in onderzoek en stippelen we onze strategie bewust uit. Wil je ons verhaal volgen? We delen onze bevindingen graag open en eerlijk, met jullie en partners binnen onze industrie en van mooie resultaten tot tegenslag.