Onze Utrecht Brand Store is geopend

Onze activiteiten

Aangezien ons bedrijf nog altijd aan het groeien is, wordt de impact van onze acties steeds relevanter. Met een kantoor, meerdere winkels, en een groeiend aantal werknemers geloven we dat het belangrijk is om bij te houden wat de impact van ons bedrijf is. Om deze reden zijn we begonnen met het meten van onze CO2-e voetafdruk en het implementeren van veranderingen op de werkvloer omtrent ons milieubeleid. 

Met de hulp van de Climate Neutral Group zijn we aan het identificeren wat de jaarlijkse CO2-e voetafdruk van onze organisatie is, beginnende in 2020. We meten specifiek de hoeveelheid broeikasgas uitstoot die onze winkels en ons kantoor veroorzaken. Daarnaast werken we ernaar toe het Climate Neutral Certificaat te behalen voor onze organisatie. Dit is een formele afspraak om de voetafdruk van onze organisatie elke jaar te meten en te verminderen, tot het uiteindelijke einddoel van een klimaatneutraal bedrijf in 2050. Voor de uitstoot die we niet kunnen verminderen, compenseren we onze voetafdruk door te investeren in gecertificeerde uitstoot-verminderende projecten. 

Wil je meer weten over onze 2020 uitstoot en deze projecten? Lees dan ons impact rapport hier.

Daarnaast willen we ook de voetafdruk van onze producten meten, wat verwijst naar de uitstoot die wordt veroorzaakt door onze productieprocessen. Hoewel dit een nog ambitieuzer doel is dan de voetafdruk van onze organisatie zijn we vastberaden de eerste stappen hiervoor te nemen in 2021, om het Climate Neutral certificaat voor onze producten in 2023 te behalen.