Wrap up the year in style

Heerlijke diners, lange gesprekken aan tafel en een goed glas wijn markeren het einde van het jaar. Van een klein diner met vrienden aan een gezellige ronde tafel tot een uitgebreid diner aan een lange tafel waar de hele familie kan aanschuiven –met de tafels van Studio HENK creëer je moeiteloos de ideale setting voor elk diner.

Lees volledig artikel

Nieuw bij Studio HENK: HPL tafelbladen

HPL tafelbladen - Studio HENK heeft – naast het assortiment eikenhouten tafelbladen – nu HPL Fenix tafelbladen in de collectie opgenomen. HPL Fenix is voor projectinrichtingen al even groot favoriet vanwege de fantastische eigenschappen en prachtige look. Daarom heeft Studio HENK besloten deze tafelbladen in onze collectie design eettafels op te nemen. Een HPL Fenix NTM© tafelblad is prachtig in een professionele setting, en een echte aanwinst in een strak of juist warm ingericht interieur.

Lees volledig artikel

Warme winterdagen

De herfst is in volle gang, wat wil zeggen dat de dagen enkel kouder zullen worden. Door de juiste kleuren en gezellige meubels te kiezen, ben jij verzekerd van heerlijke warme winter dagen. We helpen je graag een eind op weg. Flexa’s kleur van het jaar 2019 Spiced Honey zal je zeker verwarmen, en met een perfect complementair gekleurde bank en fijn gestoffeerde eetkamerstoelen ben je helemaal voorbereid op de winter. Lees snel verder.

Lees volledig artikel

Interview en HPL tafel bij Vt wonen (aflevering 4 november)

Vt wonen – weer verliefd op je huis -  Iedere aflevering worden de uiteenlopende smaken van twee bewoners samengebracht tot een interieur. Deze vt wonen aflevering van 4 november was er een voorkeur voor rust, strak en kleurloos, terwijl de ander kleur en leven zoekt. Frans Uyterlinde wist hier wel raad mee en toverde een warm, en tegelijkertijd kalm groengrijs interieur tevoorschijn.

Lees volledig artikel

Vt wonen - weer verliefd op je huis

Iedere zondag is het weer tijd een Nederlands gezin verliefd te laten worden op hun eigen huis. Uiteenlopende smaken, drukte; er zijn altijd wel redenen om je huis niet helemaal de aandacht en daarmee sfeer te geven die het verdient. Terwijl je huis de plek is om thuis te komen, om op te laden, om samen te komen. De stylisten van vt wonen doen daarom keer op keer hun best de bewoners te verrassen.

Lees volledig artikel

Studio HENK en interieuradvies

Een fijne sfeer in huis, een plek waar je je thuis voelt. Studio HENK ontwerpt designmeubels, met strakke lijnen, en met warm hout en prettige stofferingen. We doen ons best een mooie collectie op te bouwen, waarmee jij een geheel eigen inrichting kunt samenstellen. En daarnaast bieden we je nu ook de mogelijkheid voor interieuradvies op maat!

Lees volledig artikel

Biënnale Interieur

De Biënnale Interieur brengt talent en gevestigde merken samen. Naast het zakelijke aspect, wil het een plek zijn voor ontmoeting, reflectie en waardering. Een zoektocht naar betekenisvolle antwoorden op vragen op het vlak van wonen en werken. Een gecureerd en geselecteerd aanbod van merken en talenten, slimme oplossingen voor betere werkomgevingen. Kortom: een stijlvolle en inspirerende omgeving.

Lees volledig artikel

Nieuw: Ode Lounge Chair

Lounge stoelen - Of het nu voor het oog is, of om daadwerkelijk heerlijk in te loungen: wij houden wel van een goed ontworpen lounge stoel. Het maakt de zithoek speels, staat prachtig in een rustige hoek, en is heerlijk om bij een kachel aan te schuiven als het buiten kouder wordt. Een goed ontwerp gaat jaren mee, en in een prachtige stof is het een eye-catcher waar je niet op uitgekeken raakt.

 

Lees volledig artikel

Vt wonen&designbeurs 2018

De beurs - De vt wonen&designbeurs is dé woonbeurs van het jaar, en de ultieme start van het woonseizoen. Van 2 t/m 7 oktober, in de RAI Amsterdam. Alle bekende én upcoming designlabels zijn vertegenwoordigd, en de beurs biedt volop design- en wooninspiratie. Consumenten, professionals en scholieren; het publiek is divers.

Lees volledig artikel

Dutch Design Dock

Dutch Design Dock - Een aantal bekende merken was vertegenwoordigd op het exclusieve event voor de woonbranche: Dutch Design Dock in de Beursfabriek/Woonindustrie Nieuwegein. Op zondag toegankelijk voor consumenten, en op maandag en dinsdag vakdagen. Een plek waar nieuwe collecties gepresenteerd worden.

Lees volledig artikel

ShowUP event

Kick off - Een mooie start van het woonseizoen: de showUP vakbeurs. Gericht op inkopers, stylisten en pers, en met een diversiteit aan deelnemers. Startende labels en gevestigde merken, sieraden, accessoires en een aantal klein- en grootmeubellabels. Studio HENK heeft al een aantal malen deelgenomen, en ook dit jaar hadden we een stand.

Lees volledig artikel

Nu verkrijgbaar (in onze showroom): de Ode Barkruk

Studio HENK lanceert de Ode Barkruk. Een comfortabel, strak en luchtig ontwerp, met een modern karakter. Perfect voor borrel of diner, of aan een hoge (werk- of lunch-)tafel.

Modern en comfortabel - Modernistisch en tegelijkertijd een ode aan het zitcomfort. Net als de Ode Eetkamerstoel is de Barkruk een perfecte combinatie van comfort en design. Duidelijke lijnen, en een tijdloze uitstraling. Maar bovenal is deze barkruk door zijn fijne zitting een aangename aanwinst aan de hoge borrel-, lunch- of vergadertafel.

Lees volledig artikel

Kvadrat zet de toon

Esthetische verantwoorde kwaliteit - Het toonaangevende Deense Kvadrat produceert moderne, hoogwaardige textielproducten. De stofferingen worden gebruikt door consumenten, maar ook door architecten en designers voor publieke ruimten. Esthetiek, techniek en functionaliteit staan voorop bij de ontwikkeling van hun textielcollectie. Kleur, eenvoud en innovatie staan daarbij voorop. De Kvadrat stoffering bestaat (grotendeels) uit wol; natuurlijk, gemakkelijk en lang mooi te houden, en het zorgt voor een rijke uitstraling.

 

Lees volledig artikel

Studio HENK voor projectinrichting

De afgelopen jaren hebben we voor legio projecten meubels op maat gemaakt. Zo hebben we lunch- en hoge statafels geleverd, en ook bureaus in uiteenlopende kleuren van HPL Fenix met uitsparingen erin. Ook hebben we extra lange vergadertafels ontworpen en geleverd, en extra grote (soms stand-alone) wandkasten. En onze kleine nieuwkomer, de Rest-tafel, is uitermate geschikt als tafel voor restaurant of overlegruimte. Ook hoge bartafels en barkrukken en -stoelen behoren tot onze mogelijkheden.

Lees volledig artikel

Studio HENK bij Fort M

Fort M - Een groot deel van de collectie van Studio HENK is momenteel te zien bij Fort M. De Butterfly eettafel en eettafelbank, en een Modular Cabinet. Maar ook een volledig witte, ronde Butterfly eettafel met Co Chairs. En je kunt alles even op je in laten werken, rustig rondkijkend vanaf een Co Lounge Chair in lederuitvoering óf in grijze stoffering.

Lees volledig artikel

Studio HENK lanceert de Ode Chair!

Ode - Een ode aan het zitcomfort, zou je deze nieuwste eetkamerstoel van Studio HENK kunnen noemen. Studio HENK vindt design belangrijk, daarom denken we na over ieder detail. En bijna nog belangrijker vinden we het dat onze meubels comfortabel zijn. Want waarom zou design alleen voor het oog een genot moeten zijn? Een stoel moet uitnodigend zijn, en zodra je zit, moet hij uitnodigen te blijven zitten.

Lees volledig artikel

Studio HENK @ Design District 2018

Studio HENK @ Design District 2018 - Ook dit jaar waren we blij verrast met alle nieuwe ontmoetingen, en reacties op onze producten. We willen iedereen daarvoor bedanken! Smaakte de beurs naar meer, of heb je naar aanleiding van je bezoek aan DD-Studio HENK nog vragen? Ook bij ons in de Showroom ben je – met of zonder afspraak – altijd van harte welkom! Wij van Studio HENK kijken alweer uit naar Design District 2019.

Lees volledig artikel

Nu beschikbaar: het legno eettafel frame!

Legno Frame - Het Legno frame is een geweldige nieuwe toevoeging aan ons al bestaande assortiment van stalen frames voor onze design eettafels. Want vanaf nu kun je met de Legno ook kiezen voor volledig houten eettafel.

Lees volledig artikel

VT Wonen weer verliefd op je huis

Ovale eettafel - Onze prachtige ovale eettafel met Slim Co onderstel zat in de eerste uitzending van het nieuwe  seizoen VT wonen van 18 februari! Stylist Frans Uyterlinde combineerde de tafel in een licht interieur met klassieke elementen.

Lees volledig artikel

Bijenkorf

Design bij de Bijenkorf - Studio HENK staat bij de Bijenkorf! Te gek om in deze oer Hollandse winkel onze Butterfly Tripod tafels te zien staan. De Bijenkorf is al sinds jaar en dag een design hotspot waar onze grootmoeders al heengingen voor kleding en interieur. Des te leuker dus dat we nu zelf zijn opgenomen in de collectie.

Lees volledig artikel

Stockholm Furniture Fair

Stockholm design week - Studio HENK was in Stockholm voor de design week 2018! De design week draaide met name rondom de Furniture en Light Fair en alle bijkomende presentaties in de stad zelf. Deze beurs is kleiner dan Keulen maar heeft doorgaans mooie nieuwe product presentaties. Met name Greenhouse hall was interessant waar jonge ontwerpers hun nieuwe producten presenteerden. De stand van de Aalto University van de derdejaars furniture designers was verrassend goed. Ze hadden een collectie prototype stoelen in rood en geel die allemaal van stalen buizen en gebogen vlakstalen elementen waren gemaakt.

Lees volledig artikel

Combo Design & Kok Wooncenter

Nieuwe retailers - Studio HENK gaat in zee met nieuwe retailers! Blij zijn we met deze nieuwe samenwerkingen en mooi dat we op steeds meer plekken in Nederland staan.

Familiebedrijf - Kok Wooncenter is een gedegen familiebedrijf met een sterke verzameling gerenommeerde merken. Het was al een vaste prik voor interieurliefhebbers, nu we zijn toegevoegd aan hun collectie kunnen we je natuurlijk al helemaal aanraden om even langs te gaan.

Lees volledig artikel

IMM Cologne

HENK goes international - De IMM Cologne beurs was een ongekend succes! We hadden positieve resultaten verwacht, maar dit overtrof onze grootste verwachtingen. Met veel enthousiasme zijn we ontvangen op de internationale markt en was er interesse van over de hele wereld. De beste reacties kwamen uit Australië, Japan en Duitsland zelf waar ze niet met ons uitgepraat raakten over de Butterfly tafel en de Co Lounge sofa.

Lees volledig artikel

Studio HENK @ IMM Cologne (15 – 21.01.2018)

Het Evenement -  De International Interiors show Keulen is een vooraanstaande beurs die jaarlijks wordt gehouden in Keulen, Duitsland. Een groot internationaal publiek komt af op de nieuwste ontwerpen, trends en om hier inspiratie op te doen. Het beloofd weer een spannende editie te worden met presentaties door experts op het gebied van duurzaamheid en trendwatching, lezingen over smart homes en jonge opkomende ontwerpers.

Lees volledig artikel

Studio HENK presents the Co Lounge Sofa

Studio HENK & Co Lounge Bank – We presenteren op IMM Cologne de Co Lounge Sofa! De bank variant van onze succesvolle Co Lounge Chair. Zo vaak kregen we de vraag of en wanneer er een Co Lounge Sofa zou worden gelanceerd dat we besloten om hem zo snel mogelijk te ontwikkelen. En hier is hij, te verkrijgen in hetzelfde uitgebreide scala stoffen en Italiaans leer. Kom de bank bekijken op de beurs, bekleed in zachtgroen fluweel of bezoek ons na januari in de showroom waar we je kunnen adviseren welke stoffen en kleuren hij het mooiste staat voor bij jou thuis.

Lees volledig artikel

Studio HENK @ Meesterlijk, Westergasfabriek, Amsterdam (1-3 december 2017)

Het evenement - Meesterlijk is een door Nicole Uniquole geinitieerde bruisende plek waar zelfproducerende designers, mode-ontwerpers, foodkunstenaars en vaklieden hun passie voor design en ambacht delen met een groot publiek. De laatste ontwikkelingen op het gebied van stijl en design, en de nieuwste collecties handgemaakte authentieke kwaliteitsproducenten bieden er zelfs de mogelijkheid producten direct aan te schaffen! Het is een ode aan het vakmanschap. En er is voldoende heerlijke eet- en drinkwaar om het geheel helemaal af te maken!

Lees volledig artikel

Kleur en textuur

Alle tinten - Onze stoelen en banken zijn verkrijgbaar in alle mogelijke tinten. Dit is fijn als je onze meubels goed wilt laten mixen met je huidige interieur. De kleuren zijn verkrijgbaar in de standaard stoffencollectie, en Kvadrat, die bekend staat om hun kwaliteit en duurzaamheid in gebruik. 

Lees volledig artikel

Dutch Design Week

Studio HENK & Dutch Design Week - Studio HENK was present met het hele team op de Dutch Design Week! Een super dag met het nieuwste van het nieuwste op het gebied van design en toegepaste vormgeving door heel Eindhoven heen. Met het enorme aanbod op de Design Week was het lastig keuzes maken dus zijn we begonnen bij Piet Hein Eek, wat eigenlijk nooit teleurstelt. We waren hier vooral onder de indruk van de Young Designer and Small Studio Exhibition in de galerieruimte. Een interessante mix met werk van opkomende ontwerpers en kunstenaars was bij elkaar geplaatst in een grote donkere installatie met ronde ruimtes.

Lees volledig artikel

Mix Oud-Hollandse Kleuren in je Interieur

Inspirerende oud-Hollandse kleuren – Oktober is alweer halverwege en de herfst heeft goed ingezet! Bij Studio Henk houden we wel van de kleuren van het Hollandse landschap, het geeft ons nieuwe ontwerp inspiratie. Wolkenluchten, het spiegelende water van de grachten en panden met authentieke oud-Hollandse kleuren op hun deuren en kozijnen…

Lees volledig artikel

Studio HENK op de VT wonen&designbeurs 2017

VT wonen&designbeurs 2017 - Ook dit jaar is begin oktober weer een VT wonen&designbeurs. Wederom in Amsterdam, in de RAI. En wij zijn er bij! Vorig jaar hadden we voor het eerst een kleine stand. Het was voor ons zo’n leuke ervaring, dat we er niet over hebben getwijfeld. Dit jaar zijn we er dus weer bij. En we pakken het ietsje minder bescheiden aan!

Lees volledig artikel

Welke maat rechthoekige eettafel?

Welke maat eettafel? - Een vraag die wij vaak krijgen is: ‘Welke maat eettafel moet ik kiezen?’. Uiteraard helpen we je graag uit de brand met het juiste antwoord. 

Lees volledig artikel

Studio HENK en interieurontwerp

Unieke wensen - Wij ontwerpen meubels die wij mooi vinden, en proberen door onze grote collectie - en waar nodig maatwerk - te zorgen dat jij altijd vindt wat je zoekt. Of het nu is voor in je eigen huis of voor het interieurproject waar jij voor ingeschakeld bent. We beseffen ons dat iedere klant een eigen smaak heeft, en dat ook ieder interieur een andere eyecatcher nodig heeft. Voor de eethoek of lunch- of vergaderruimte hebben we een grote keuze aan tafels, bankjes en stoelen. En voor de zitkamer of ontvangstruimte loungestoelen en salontafels. En vergeet onze modulaire wandkasten niet!

Lees volledig artikel

Klaar voor de Co Lounge Chair?

Fijne start! - Op onze vorige blogs hebben we er al over verteld: begin juni lanceerden we de Co Lounge Chair. En wat een enthousiaste reacties kregen we, we hebben er binnen een maand al een flink aantal van verkocht! Enthousiaste klanten hebben direct hun ideale lounge stoel voor in de woonkamer veroverd. Ook is de fauteuil al bij een aantal (kleinere en grotere) projecten ingetekend. Wat een complimenten!

Lees volledig artikel

Over Design District 2017…

Wat een locatie! - De Van Nelle Fabriek in Rotterdam stond begin juni in het teken van designmeubels. Zowel vakpubliek als designliefhebbers konden zich vergapen aan alle mooie en vernieuwende ontwerpen. De locatie maakte het helemaal af: de grote fabriekshallen maakten het een lichte en inspirerende expositieruimte. Zie ook de prachtige foto afkomstig van https://www.showhome.nl/inspiratie/design-district-in-van-nelle en de complimenten op onze Butterfly eettafel en bank!

Lees volledig artikel

Design District

Design District - Design District is het trefpunt voor de interieurbranche in Nederland. Dit vakevenement is op 7, 8 en 9 juni 2017 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. De Van Nelle Fabriek is enorm bijzonder, en staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Best bijzonder om daar een mooie stand te mogen inrichten!

Lees volledig artikel

Studio HENK marmeren designtafels

Speciaal materiaal - Het stond al een tijdje op ons wensenlijstje, maar deze is vrij uitgebreid, en zelfs duizendpoten kennen beperkingen. En daarbij: bij Studio HENK kennen we staal en hout als onze broekzak. Marmer vroeg aanpassingen in ons ontwerp- en productieproces.

Lees volledig artikel

Restaurant & Bar Product Design Awards!

In de running - Studio HENK’s Butterfly kruk is in de running voor een Restaurant and Bar Product Design Award! De kruk doet mee in de categorie 'Seating/Stools & Benches’. De winnaars zullen op 16 juli 2017 bekend gemaakt worden.

Lees volledig artikel

Tevreden Studio HENK klanten

Even binnenkijken… - Instagram, Pinterest, woonbladen, rondkijken op Funda, of gewoon ergens binnengluren als je over straat loopt. We houden er allemaal van. Welke designmeubels hebben anderen in huis staan? Hoe maken ze van hun huis een fijn thuis?

Lees volledig artikel

Studio HENK & YUYU

YUYU ‘Clean’ designs - YUYU is een jong ‘conscious’ merk dat tijdloze woonaccessoires verkoopt. Van kussens en karpetten tot keramiek. Zij produceren deze op een eerlijke, verantwoorde manier. En zij ontwerpen deze, en daar houden wij van Studio HENK van, met een minimalistische bril op! 

Lees volledig artikel

Studio HENK @ Masterly, Milaan

Designmeubels - Studio HENK laat in het Nederlandse Designpaviljoen van Masterly voor het eerst op internationaal niveau een aantal designs zien aan de internationale pers, bezoekers en professionals. Resultaat is een mengeling van spanning, trots, en vooral: zin in!

Lees volledig artikel

The Dutch in Milano

Geselecteerd - Studio HENK is geselecteerd om in het Nederlandse Designpaviljoen van Masterly - The Dutch in Milano een aantal ontwerpen te presenteren! En daar zijn we op z’n zachtst gezegd enthousiast over. Het Nederlandse paviljoen is een plaats waar ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven, ontwerpbureaus en ontwerp collectieven zich presenteren. En dat allemaal hartje Milaan, Italië.

Lees volledig artikel

Studio HENK specials voor projectinrichting Robeco Hoofdkantoor

Robeco hoofdkantoor & Studio HENK - Het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor van Robeco in Rotterdam is gemaakt door Fokkema & Partners. Daarbij is veel aandacht besteed aan ontmoetingsplekken voor de werknemers. En je raadt het al… een aantal Studio HENK designtafels maakt deel uit van dit project!

Lees volledig artikel

Studio HENK in Volkskrant Magazine

Mooi ding - Jeetje… onze Co Chair stond zomaar in het Volkskrant Magazine van 25 februari 2017. Pagina-groot, als ‘mooi ding’, daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee! 

Lees volledig artikel

Studio HENK proudly presents… de Modular Cabinet!

Lancering - We hebben er hard aan gewerkt: bedacht, ontworpen, geschoven, en geprobeerd. En toen was hij klaar voor een proeflancering op de vt wonen&design beurs 2016. Altijd spannend, een nieuw ontwerp de wereld in slingeren, en zien hoe deze ontvangen wordt. Bij onze stand op de beurs kregen we ontzettend veel geweldig positieve reacties op de kast. Heel fijn dat waar wij van houden, kennelijk bij veel mensen in de smaak valt! 

Lees volledig artikel

VT wonen&design beurs: gratis kaarten!

Over een niet al te lange tijd is er weer een nieuwe editie van misschien wel de bekendste en meest inspirerende beurs op het gebied van interieurinrichting: de VT wonen&design beurs! Bomvol inspiratie voor iedereen die graag op de hoogte blijft van het nieuwste op het gebied van wonen en design. En dat is met weer een heerlijke Nederlandse herfst en winter voor de boeg - lees: lekker veel binnen leven, eten en genieten - helemaal niet zo verkeerd. 

Lees volledig artikel

Nieuwe showroom!

We waren uit ons jasje gegroeid, en onze tafels schreeuwden om een ruimte waarin ze nog meer konden schitteren… We zijn dus heel blij: vanaf begin juli is Studio HENK te vinden in een splinternieuwe showroom – de hoogste tijd! 

Lees volledig artikel

Verjongde, afgeschuinde tafelbladen

Nu ook in de collectie: verjongde eettafels! Dat zijn tafelbladen met afgeschuinde kanten, zie de foto ;-), waardoor je tafel een nog minimalistischere, elegantere uitstraling krijgt. Ook kun je kiezen om je tafelblad ronde hoeken te geven, of juist rechte hoeken. We willen het je niet lastig maken natuurlijk, je begrijpt het al: nog meer mogelijkheden om jouw tafel zo uniek en naar wens mogelijk te maken!

Lees volledig artikel