nl | en

Welke maat rechthoekige eettafel?

Welke maat eettafel? - Een vraag die wij vaak krijgen is: ‘Welke maat eettafel moet ik kiezen?’. Uiteraard helpen we je graag uit de brand met het juiste antwoord. 

Welke lengte tafel? -  Voor de lengte is het belangrijk dat je de breedte van je stoelen weet. Per stoel tel je daar nog eens 7 cm voor de tussenruimte bij op (5 cm is krap, 10 cm is ruim). Daarnaast houd je rekening met de plaatsing van de tafelpoot: bij ons kun je kiezen deze op 14, 20 of 26 cm uit de zijkant te zetten. Vaak wordt voor 20 gekozen, zodat op de kopse kant van de tafel ook nu en dan gezeten kan worden.  

Welke maat eettafel voor 6 stoelen? - Een gangbaar voorbeeld is een rechthoekige eetkamertafel die geschikt moet zijn voor zes eetkamerstoelen. Wij gebruiken voor dit voorbeeld onze Co Chairs. Voor het gemak kiezen we drie stoelen met armleuning (56 cm). Plus tussenruimte is dat (63x3=) 189 cm. Daar komt nog de tafelpoot aan beide kanten bij. Je telt dus nog eens (2x20=) 40 cm op bij 198 en komt uit op 229 cm. Een tafellengte van 240 cm zou in dit geval ideaal en ruim genoeg zijn. 

Welke ruimte heb ik nodig? -  Hiervoor is het belangrijk dat je rekening houdt met gewenste doorloopruimte rondom de tafel en stoelen. Voor het naar achteren schuiven van stoelen reken je zo’n 60-75 cm (afhankelijk van niet of wel een armleuning), plus minimaal 50 cm om daar achterlangs te lopen. Is een bepaald stuk echt een ‘druk’ looppad, dan reken je uiteraard meer centimeters. Een tafel van 90 cm breed met aan beide kanten stoelen met armleuningen neemt in de breedte dus (50+75+90+75+50=) 340 cm in. Je hebt dan voor de lengte voor 6 stoelen 240 cm plus minimaal 2x50 cm doorloopruimte nodig: ook 340 cm in de lengte.

Jouw ideale maat eettafel? - Deze is dus afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst van de gewenste lengte van de tafel, aantal stoelen en de breedte van de gekozen stoelen. En van of je al dan niet op de kop van de tafel wilt kunnen zitten (bij dit laatste is het wel belangrijk op te merken dat niet iedere tafelpoot evenveel ruimte voor de benen open laat). Ook is doorloopruimte van belang. Denk er aan: heb je minder doorloopruimte, dan is een eettafelbank misschien een goede oplossing!

Ronde of ovale tafel? - Wil je liever een ovale of ronde eetkamertafel? Vraag ons dan even om advies voor de juiste maat, of houd onze blog in de gaten: later hierover meer!

Studio H&K design meubels: tafels, stoelen, eettafelbanken, wandkasten, fauteuils, krukken, salontafels

read more

Studio H&K en interieurontwerp

Unieke wensen - Wij ontwerpen meubels die wij mooi vinden, en proberen door onze grote collectie - en waar nodig maatwerk - te zorgen dat jij altijd vindt wat je zoekt. Of het nu is voor in je eigen huis of voor het interieurproject waar jij voor ingeschakeld bent. We beseffen ons dat iedere klant een eigen smaak heeft, en dat ook ieder interieur een andere eyecatcher nodig heeft. Voor de eethoek of lunch- of vergaderruimte hebben we een grote keuze aan tafels, bankjes en stoelen. En voor de zitkamer of ontvangstruimte loungestoelen en salontafels. En vergeet onze modulaire wandkasten niet!

Geslaagde missie - Waar we blij van worden is van geslaagde projecten en blije klanten. En we vinden het erg inspirerend om te zien hoe onze meubels samengaan met andere designmeubels en karakteristieke items. Het ene interieur is meer minimalistisch, het andere sfeervol Scandinavish, en weer een andere industrieel. Het is een hele kunst om een huis tot een thuis te maken, gelukkig zijn daar hulptroepen voor!

Studio Binnen & de X-type - Het Utrechtse interieurontwerpbureau Studio Binnen van Danielle Puma heeft oog voor wat bij de klant past, we like! En voor een van haar prachtige interieurontwerpen heeft ze de Studio H&K X-type tafel gebruikt, volgens ons komt deze daar heel mooi tot zijn recht.. Een plaatje, deze inrichting! Kijk voor meer wooninspiratie vooral even op de website van Studio Binnen: http://studiobinnen.nl/portfolio/nieuwbouw-woning-utrecht/

Studio H&K design meubels: tafels, stoelen, eettafelbanken, wandkasten, fauteuils, krukken, salontafels

read more

Klaar voor de Co Lounge Chair?

Fijne start! - Op onze vorige blogs hebben we er al over verteld: begin juni lanceerden we de Co Lounge Chair. En wat een enthousiaste reacties kregen we, we hebben er binnen een maand al een flink aantal van verkocht! Enthousiaste klanten hebben direct hun ideale lounge stoel voor in de woonkamer veroverd. Ook is de fauteuil al bij een aantal (kleinere en grotere) projecten ingetekend. Wat een complimenten!

Welke fauteuil opties zijn er? - Heb je even? De Co Lounge Chair is verkrijgbaar met een zwart of wit frame, en de houten armleuningen zijn ook in diverse afwerkingen verkrijgbaar. En hebben we het al gehad over de talloze stofferingen voor de lounge stoel waaruit je kunt kiezen? Een flink aantal mooie standaard stofferingen, en dan nog reeksen luxueuze Kvadrat stofferingen. Zo kun je jouw eigen design lounge stoel helemaal naar wens samenstellen! 

Breed inzetbaar - En dat bedoelen we zowel in de breedte als in de inzetbaarheid ;-) ! De Co Lounge stoel heeft comfortabele afmetingen, waarmee je het met recht een loveseat kunt noemen. Loungen gaat nu eenmaal beter als je een beetje ruimte hebt. Verder is de Co Lounge Chair door het design van de fauteuil zowel een prachtige lounge stoel voor in de woonkamer, als een klassieke en opvallende design fauteuil in een ontvangst- of overlegruimte op een werkplek. Voor zowel consument en retailer als projectinrichter een comfortabele eyecatcher dus!

Hebben!?! - De Co Lounge Chair heeft een opvallend en tegelijk tijdloos eenvoudig design. De lounge stoel past daarom perfect in vele interieurs. Weet je niet welke fauteuil je precies wilt, en wil je de stoel eens real-life komen bekijken, kom dan langs bij ons in de showroom! Of bestel de Co Lounge stoel in jouw favoriete design direct in onze webshop!

https://www.studio-henk.nl/nl/categories/products/lounge-chairs

read more

Over Design District 2017…

Wat een locatie! - De Van Nelle Fabriek in Rotterdam stond begin juni in het teken van designmeubels. Zowel vakpubliek als designliefhebbers konden zich vergapen aan alle mooie en vernieuwende ontwerpen. De locatie maakte het helemaal af: de grote fabriekshallen maakten het een lichte en inspirerende expositieruimte. Zie ook de prachtige foto afkomstig van https://www.showhome.nl/inspiratie/design-district-in-van-nelle en de complimenten op onze Butterfly eettafel en bank!

Inspirerende ontmoetingen - De eerste twee dagen waren bomvol vele interessante en waardevolle kennismakingen met professionals. Onze collectie is groot en daardoor breed inzetbaar in kleinere of grotere interieurprojecten. De perfecte design eettafel voor in een woning, of juist lunch- of vergadertafels of modulaire wandkasten voor in een groot project. Wij denken graag mee en maatwerk is altijd mogelijk: voor architecten, interieurontwerpers en retailers belangrijke voorwaarden! 

Warme ontvangst Co Lounge Chair - Een beetje spannend was het wel, want daar stonden ook ineens twee gloednieuwe Co Lounge Chairs hun eerste kritieken op te wachten. Zowel het vakpubliek als designliefhebber waren gelukkig super enthousiast! En dat we al direct een aantal Lounge Chairs hebben mogen verkopen voor een aantal projecten en voor bij klanten thuis is daarvan een mooie bevestiging… Wow! 

Tevreden! - Het moge duidelijk zijn: we zijn meer dan tevreden met deze vakbeurs, en kijken alweer uit naar de volgende beurs. Wie weet welk nieuw item in onze collectie we dan aan het publiek gaan showen…!?

Studio H&K design meubels: tafels, stoelen, fauteuils, eettafelbanken, wandkasten, krukken, salontafels

read more

Design District

Design District - Design District is het trefpunt voor de interieurbranche in Nederland. Dit vakevenement is op 7, 8 en 9 juni 2017 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. De Van Nelle Fabriek is enorm bijzonder, en staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Best bijzonder om daar een mooie stand te mogen inrichten!

Studio H&K voor de interieurprofessional - Op Design District zullen we interieurprofessionals zoals architecten, interieurontwerpers en retailers de (mogelijkheden van de) Studio H&K designmeubelcollectie laten zien. In onze stand staan onder meer tafels, stoelen en wandkasten. 

Lancering Co Lounge Chair - Een nieuwtje is dat we op Design District ook onze Co Lounge chair voor het eerst zullen presenteren. Een tijdloos ontwerp, in een voor Studio H&K typerend minimalistisch design. Een combinatie van staal en hout, en prachtige Kvadrat stoffering. Tot ziens op Design District!

Studio H&K design meubels: tafels, stoelen, eettafelbanken, wandkasten, krukken, salontafels

read more

Studio H&K marmeren designtafels

Speciaal materiaal - Het stond al een tijdje op ons wensenlijstje, maar deze is vrij uitgebreid, en zelfs duizendpoten kennen beperkingen. En daarbij: bij Studio H&K kennen we staal en hout als onze broekzak. Marmer vroeg aanpassingen in ons ontwerp- en productieproces.

Marmeren voorproefje - Een ongeduldige klant heeft - gelukkig - zelf een Studio H&K Butterfly Tripod frame gecombineerd met een prachtig marmeren blad. Toen konden we er niet meer onder uit. Dit wilden we ook, en dit moesten we opnemen in de collectie.

Nog even geduld - Inmiddels hebben we prachtig marmer gevonden, hebben we de ontwerpen klaarliggen, en is ook het productieproces bijna ready-to-go. Nog even geduld, ze zijn er bijna: Studio H&K marmeren designtafels!

Studio H&K design meubels: tafels, stoelen, eettafelbanken, wandkasten, krukken, salontafels

read more

Restaurant & Bar Product Design Awards!

In de running - Studio H&K’s Butterfly kruk is in de running voor een Restaurant and Bar Product Design Award! De kruk doet mee in de categorie 'Seating/Stools & Benches’. De winnaars zullen op 16 juli 2017 bekend gemaakt worden.

De Awards - De Restaurant & Bar Products Design Awards is een wereldwijd erkende competitie. Alles draait om innovatieve nieuwe producten voor de hospitality sector. Er zijn verschillende categorieën, en de jury bestaat uit de meest invloedrijke horeca designers in het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd. 

De Butterfly - Studio H&K’s Butterfly design, met het stalen frame en het afgeschuinde massief eikenhouten blad, is opvallend. En, zoals afgelopen jaar gebleken is, een favoriet bij het publiek. Niet alleen de tafel, maar ook de Butterfly kruk staat sinds de introductie graag in de belangstelling. We hopen natuurlijk dat onze design kruk ook bij de jury in de smaak zal vallen! 

Foto: Ellen Mandemakers

Studio H&K design meubels: tafels, stoelen, eettafelbanken, wandkasten, krukken, salontafels

read more

Tevreden Studio H&K klanten

Even binnenkijken… - Instagram, Pinterest, woonbladen, rondkijken op Funda, of gewoon ergens binnengluren als je over straat loopt. We houden er allemaal van. Welke designmeubels hebben anderen in huis staan? Hoe maken ze van hun huis een fijn thuis?

Mooi plaatje - Dit prachtige plaatje is een foto van een van onze klanten. Zelf gemaakt, bij haar thuis. Met allemaal mooie spullen, en een fijne sfeer. En met haar Studio H&K designtafel als blikvanger. Wat een plaatje, als je het ons vraagt.

Geluk delen - Wij krijgen vaak foto’s van klanten opgestuurd. Omdat ze blij zijn met hun Studio H&K aankoop en dat met ons willen delen. En dat delen wij dan weer graag met anderen. Om inspiratie op te doen, en gewoon omdat wij gelukkig worden van de foto’s. Geluk moet je delen!

read more

Studio H&K & YUYU

YUYU ‘Clean’ designs - YUYU is een jong ‘conscious’ merk dat tijdloze woonaccessoires verkoopt. Van kussens en karpetten tot keramiek. Zij produceren deze op een eerlijke, verantwoorde manier. En zij ontwerpen deze, en daar houden wij van Studio H&K van, met een minimalistische bril op! 

De Bijenkorf Amsterdam - YUYU staat van april tot en met juni in de Bijenkorf in Amsterdam, waar hun mooie collectie te bewonderen is. En het mooie is, dat zij hierbij onze Studio H&K Butterfly design tafel en eettafelbank hebben gebruikt. Een mooie match, als je het ons vraagt. 

Studio H&K en samenwerkingen - Studio H&K houdt het graag simpel. Maar soms is samen net iets simpeler, en in dit geval is het een win-win situatie. YUYU heeft een matching tafel en bank om haar prachtige accessoires op te etaleren, en wij staan een paar maandjes in de schijnwerpers in de Bijenkorf, het grootste warenhuis van Amsterdam! 

Studio H&K design meubels: tafels, stoelen, eettafelbanken, wandkasten, krukken, salontafels

read more

Studio H&K @ Masterly, Milaan

Designmeubels - Studio H&K laat in het Nederlandse Designpaviljoen van Masterly voor het eerst op internationaal niveau een aantal designs zien aan de internationale pers, bezoekers en professionals. Resultaat is een mengeling van spanning, trots, en vooral: zin in!

Butterfly salontafel - Het frame van deze salontafel is de absolute bestseller van Studio H&K: de Butterfly. Het ontwerp dat gebaseerd is op de vleugels van een vlinder staat symbool voor vrijheid. De uitgekiende verhoudingen maken het een subtiel opvallend en tegelijkertijd tijdloos model.

Modular Cabinet - Deze design wandkast heeft een krachtig ontwerp, met een verfrissende lichtheid. Een eenvoudig lijnenspel in een fijne combinatie met slank staal en warm hout. Eindeloze variaties maken deze kast een must-have voor iedere setting. Closed Oak elements maken de wandkast compleet en functioneel. 

Co Chair - Het tijdloos eenvoudige design maakt de design Co Chair een klassieker in een nieuw jasje. Rijke Kvadrat stoffering, krachtig staal en warme houten armleuningen maken de stoel een blijvertje. 

Wij zijn benieuwd hoe onze designmeubels ontvangen worden. En we hebben zin in alle ontmoetingen, het bewonderen van andere designs en het verblijf in een van onze favoriete steden. 

Komt dat zien: Studio H&K @ Masterly, Milaan! (http://www.masterly.nu)

Foto: Ellen Mandemaker

Studio H&K design meubels: tafels, stoelen, eettafelbanken, wandkasten, krukken, salontafels

 

read more

The Dutch in Milano

Geselecteerd - Studio H&K is geselecteerd om in het Nederlandse Designpaviljoen van Masterly - The Dutch in Milano een aantal ontwerpen te presenteren! En daar zijn we op z’n zachtst gezegd enthousiast over. Het Nederlandse paviljoen is een plaats waar ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven, ontwerpbureaus en ontwerp collectieven zich presenteren. En dat allemaal hartje Milaan, Italië.

Salone del Mobile - Masterly is onderdeel van de Salone del Mobile, dé jaarlijkse internationale designbeurs, die exclusieve design en kwalitatief hoogwaardige producten wereldwijd definieert. De beurs richt zich voornamelijk op interieurdesign, terwijl in het centrum van Milaan (waar het Nederlandse paviljoen is gelegen) honderden presentaties een bredere benadering van design geven.

Locatie, locatie, locatie… - Alsof deze kans voor Studio H&K om zich internationaal te presenteren nog niet indrukwekkend genoeg is… Dan zal locatie dit zeker zijn: het prachtige Palazzo Francesco Turati is verbazingwekkend!

Tijdens de Salone is dit het exclusieve domein van de Nederlandse design en kunst, en een echte hotspot voor het wereldwijde publiek, de professionals en pers.

Genoeg gezegd... We kijken ernaar uit om je te ontmoeten in Milaan  :-)!

Photo Palazzo Francesco Turati. Project Masterly - The Dutch in Milano by Uniquole (www.masterly.nu)

read more

Studio H&K specials voor projectinrichting Robeco Hoofdkantoor

Robeco hoofdkantoor & Studio H&K - Het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor van Robeco in Rotterdam is gemaakt door Fokkema & Partners. Daarbij is veel aandacht besteed aan ontmoetingsplekken voor de werknemers. En je raadt het al… een aantal Studio H&K designtafels maakt deel uit van dit project!

Studio H&K Butterfly Tripod designtafel specials - De Butterfly Tripod designtafel is een standaard in vele maten verkrijgbare ronde tafel. En voor het Robeco project hebben we een aantal Tripod specials gemaakt: hoge sta-tafels. We zijn er trots op, dat ziet er goed uit, toch? 

Studio H&K en projectinrichting - We bieden onze designmeubels aan in ontelbare variaties. Daardoor zijn ze geschikt voor vele doeleinden; ook (juist!) voor projectinrichting. Want als het nodig is gaan we graag een stapje verder om de wensen uit te laten komen. Meubels op maat: we want to make your imagination come true!

Interieur ontwerp: Fokkema & Partners Architecten (http://www.fokkema-partners.nl)

Foto: Horizon Photoworks (http://www.horizonphotoworks.nl/)

Studio H&K design meubels: tafels, stoelen, eettafelbanken, wandkasten, krukken, salontafels 

read more

Studio H&K in Volkskrant Magazine

Mooi ding - Jeetje… onze Co Chair stond zomaar in het Volkskrant Magazine van 25 februari 2017. Pagina-groot, als ‘mooi ding’, daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee! 

Oud & nieuw - We noemen ze zelf graag tijdloos, volgens de Volkskrant ontwerpen we meubels die ‘eruitzien alsof ze er altijd al zijn geweest. Nieuw klassiekers noemen we die.’ Dat vinden wij dan weer mooi gezegd, en een groot compliment.

Co design stoel - Voor de stoel hebben we gebruik gemaakt van gepoedercoat staal, houten armleuningen, en Kvadrat stoffering. En deze design stoel is dan misschien wel een mooi ding, comfortabel is ‘ie zeker ook! 

Foto: Ellen Mandemaker/Productie: Joline van den Oever

Studio H&K design meubels: tafels, stoelen, eettafelbanken, wandkasten, krukken, salontafels

 

read more

Studio H&K proudly presents… de Modular Cabinet!

Lancering - We hebben er hard aan gewerkt: bedacht, ontworpen, geschoven, en geprobeerd. En toen was hij klaar voor een proeflancering op de vt wonen&design beurs 2016. Altijd spannend, een nieuw ontwerp de wereld in slingeren, en zien hoe deze ontvangen wordt. Bij onze stand op de beurs kregen we ontzettend veel geweldig positieve reacties op de kast. Heel fijn dat waar wij van houden, kennelijk bij veel mensen in de smaak valt! 

Alleskunner - De Modular Cabinet is een kast die op iedere plek in je interieur design met functionaliteit verenigt. De kast is door het gebruik van de - voor Studio H&K kenmerkende - combinatie van hout en staal, krachtig, in een eenvoudig lijnenspel. De kast is in meerdere hoogtes en breedtes verkrijgbaar, en dus multi-inzetbaar. De kleinere kasten kunnen ook worden opgehangen; in de keuken, boven de bank, het bed, of waar dan ook! 

Speelse indeling - We willen graag dat onze meubels zoveel mogelijk passen bij individuele wensen. Geen rechttoe-rechtaan ontwerpen, dertien-in-een-dozijn, maar ruimte voor je eigen fantasie. Wil je je televisie erin hangen, of dat ene mooie kunstwerk goed tot zijn recht laten komen? Kan allemaal. Nieuwsgierig? Kijk snel op onze website of kom langs in onze showroom! 

read more

VT wonen&design beurs: gratis kaarten!

Over een niet al te lange tijd is er weer een nieuwe editie van misschien wel de bekendste en meest inspirerende beurs op het gebied van interieurinrichting: de VT wonen&design beurs! Bomvol inspiratie voor iedereen die graag op de hoogte blijft van het nieuwste op het gebied van wonen en design. En dat is met weer een heerlijke Nederlandse herfst en winter voor de boeg - lees: lekker veel binnen leven, eten en genieten - helemaal niet zo verkeerd. 

Van 27 september t/m 2 oktober 2016 is dit evenement weer in de RAI Amsterdam te bezoeken, en het beste nieuws… Studio H&K is dit jaar van de partij, en heeft een eigen stand! Dus mocht je toch al van plan zijn naar de beurs te gaan, of nog twijfelen: kom gezellig langs. 

En het mooiste is, we geven 5 x 2 kaarten weg voor deze beurs! Wil jij er graag bij zijn, stuur dan een mail naar info@studio-henk.nl, en wie weet ben jij een van de gelukkigen. Houd onze blog in de gaten, over een paar weken maken we bekend wie wooninspiratie kunnen gaan opdoen! 


Wij hebben er in ieder geval zin in, en hopen daar veel design-liefhebbers te zien en spreken. Tot dan!   

read more

Nieuwe showroom!

We waren uit ons jasje gegroeid, en onze tafels schreeuwden om een ruimte waarin ze nog meer konden schitteren… We zijn dus heel blij: vanaf begin juli is Studio H&K te vinden in een splinternieuwe showroom – de hoogste tijd! 


We hebben in een razend tempo verbouwd, zodat alles naar wens is, en zijn apetrots op het eindresultaat. Het is naar wens, maar we zitten nooit stil. We werken continu aan onze collectie, verbreden (nieuwe soorten meubels) en vernieuwen (nieuwe modellen), dus over een paar maanden ziet het er misschien wel weer heel anders uit. En dat is - naast de gezelligheid en de heerlijke koffie ;-) - reden genoeg om vooral geregeld langs te komen! 

read more

Verjongde, afgeschuinde tafelbladen

Nu ook in de collectie: verjongde eettafels! Dat zijn tafelbladen met afgeschuinde kanten, zie de foto ;-), waardoor je tafel een nog minimalistischere, elegantere uitstraling krijgt. Ook kun je kiezen om je tafelblad ronde hoeken te geven, of juist rechte hoeken. We willen het je niet lastig maken natuurlijk, je begrijpt het al: nog meer mogelijkheden om jouw tafel zo uniek en naar wens mogelijk te maken!

read more