Bezoek een verkooppunt bij jou in de buurt
Ga terug naar overzicht

Voeg kleur toe aan je interieur met de kleurtrends van 2021

Ken je dat gevoel? Je loopt ergens binnen en wordt gelijk betoverd door de sfeer en de uitstraling van de ruimte. Een manier om dit te bereiken is kleur.


De keuze van het juiste kleurenpalet is van groot belang als je een interieur wilt samenstellen waar je kunt ontspannen, kunt opladen na een lange dag en geïnspireerd kunt raken.

 

Welke kleuren zijn op dit moment trending?

Gezien de tijd die we thuis doorbrengen kunnen onze interieurs dit jaar wel een opfrisbeurt gebruiken. Om tot een gebalanceerd geheel te komen raden we een palet van neutrale tinten aan, met de toevoeging van één of twee kenmerkende kleuren. Dit kan je doen doormiddel van een poef, een fauteuil of een bijzondere vaas. Afhankelijk van de sfeer waar jij voor wilt gaan.
 

Zachte pasteltinten:

Kies een palet met pasteltinten voor een kalmerend en vrolijk effect. Onze favoriet is een frisse lichtblauwe kleur die doet denken aan dromerige vergezichten langs de kust of over zee. We voorspellen dat pastelgeel ook een populaire kleur zal zijn dit jaar, aangezien deze kleur optimisme belichaamd en een glimlach op je gezicht kan toveren (iets waar we juist nu geen genoeg van kunnen krijgen). Of je nu kiest voor blauw of geel, ze gaan goed samen met een basis van beige. Mix bijvoorbeeld onze Luna Lounge in lichtblauwe Tonus 4 508 bekleding met een beige muur, wat je zelfs in deze koude maanden een vakantiegevoel zal geven.
 

Aardetinten:

Aardetinten kunnen een uitnodigende, huiselijke sfeer geven aan een ruimte. Een mix van bruintinten in combinatie met aarderood en donkeroranje zijn perfect om een natuurlijk gevoel neer te zetten. Ook passen deze kleuren uitstekend bij houten meubels, zoals onze Base collectie. Combineer je houten eettafelstoelen eens met een lichtbruin kussen, of ga voor aarderood voor een meer opvallende combinatie.
 

Lila:

Deze kleurtrend heb je al kunnen zien in de mode, maar doet nu ook zijn intrede in interieurtrends. Deze expressieve kleur is perfect om een fris en opvallend extraatje aan een ruimte toe te voegen. Stijl bijvoorbeeld een aantal mooie lila kussens met een grijze Cosy Sofa, of maak een statement door de bank in één van onze lila stoffen te bekleden.

 

Hoe stijl je kleur in je interieur:

Wanneer je het kleurpalet hebt gekozen is het tijd om deze mooie kleuren een plek in je interieur te geven. Voeg voor een subtiel accent een gekleurde poef, kussens of plaid toe, of kies een lounge stoel in een knalkleur om er iets bijzonders van te maken.


Een andere leuke manier om karakter toe te voegen kan door te experimenteren met verschillende texturen. Zo hebben wij onlangs twee blauwe poefjes met verschillende stoffen aan een interieur toegevoegd voor extra contrast en diepte. Probeer bijvoorbeeld de Mozaic 2 722, een stof met drie lagen en gedetailleerd stiksel patroon, of de Tonus 4 508, een mooie wollen meubelstof.


Voor de bekleding van alle Studio HENK meubels kan er gekozen worden uit meer dan 400 verschillende kleuren en stoffen. Ben je op zoek naar meer inspiratie en begeleiding? Boek dan een gratis sessie met een van onze interieuradviseurs in Amsterdam of Antwerpen.