Bezoek een verkooppunt bij jou in de buurt
Ga terug naar overzicht

Rond, rechthoekig of ovaal? Drie tips voor een feestelijke tafel

Ben je klaar voor de feestdagen en op zoek naar handige tips om je tafelsetting klaar te stomen voor de gezellige momenten? Nu onze winkels in Amsterdam en Antwerpen in hun feest thema gehuld zijn, deelt onze in-house stylist en fotograaf haar favoriete tips voor een feestelijke tafel. Hiermee creëer je gemakkelijk de ideale setting voor het samenkomen met vrienden en haal je het beste uit je tafel, welke vorm dan ook.
 

1  -  Tips voor een ronde tafel

Of je nu een diner organiseert voor een grotere groep of een intiem diner voor twee; een ronde tafel leent zich perfect voor gezelligheid. Beperk de decoratie tot het middelpunt om de ronde vorm te benadrukken en genoeg ruimte over te houden voor je gasten. Start met een geurkaars van sandelhout of amber en mos voor een warme en winterse geur. Maak die compleet met dennenappels en mos als decoratie van je lokale bloemist. Gebruik ronde borden en placemats voor de verdere aankleding, om het thema verder door te voeren.
 

2  – Tips voor een rechthoekige tafel

Rechthoekige tafels bieden een fantastische kans voor gepersonaliseerde settings, maar net als bij een ronde tafel is cohesie je beste vriend. Wees niet bang om het tijdloos te houden door traditionele elementen zoals gouden bestek en linnen servetten te gebruiken. Leg bijvoorbeeld een groen takje op het servet voor een stijlvolle toets. Ook zien dennentakken en een maretak in het midden van de tafel er niet alleen feestelijk uit, ze geven weer die gezellige en winterse geur.
 

3  – Tips voor een ovale tafel

Heb jij een ovaal, plat ovaal, of Blob tafelblad? Deze originele vormen kenmerken zich door hun aanpassingsvermogen en zijn een perfecte uitnodiging om speels te zijn. Laat deze speelsheid terugkomen in je feest setting door diverse stoelen, eettafelbankjes en poefs met elkaar te mixen. Zo benut je alle kanten van de tafel en weet je zeker dat er een plekje is voor iedereen.

 

Het hele team van Studio HENK wenst je gelukkige feestdagen. We hopen dat deze tips je helpen het meeste uit de mooie momenten te halen. Ben je op zoek naar nog meer feestelijke interieurinspiratie? Kom dan langs in onze winkels, of boek een gratis interieuradvies sessie.