Wij staan voor je klaar. Boek een gratis in-store adviesgesprek.
page_back

Zo onderhoud je je HPL tafel

Net als elk ander meubelstuk in je interieur hebben HPL meubels een beetje liefde en aandacht nodig om er mooi uit te blijven zien. Gelukkig heeft HPL geen speciaal onderhoud nodig. Dankzij de unieke externe gesloten poreuze laag kan de tafel netjes worden gehouden met simpel dagelijks onderhoud. Het is wel belangrijk dat je je meubel regelmatig schoonmaakt, bijvoorbeeld na het eten.

De meeste vlekken kun je gemakkelijk verwijderen door het oppervlak te reinigen met warm water en een niet-schurende doek. Aanhoudende of hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met niet-schurende huishoudelijke schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen. Bijna alle normale huishoudelijke schoonmaakmiddelen kunnen gebruikt worden. 

Als de vlekken al wat ouder en/of harder zijn, kun je ze verwijderen met een wonderspons – verkrijgbaar bij drogisterijen of online. Je kunt ook de Fenix Cleaning Kit bestellen. Deze bevat een wonderspons, een cleaning spray, een microvezeldoek en een handleiding. Na het gebruik van reinigingsmiddelen is het belangrijk om het oppervlak nog even af te nemen met schoon warm water om het reinigingsmiddel te verwijderen. 

Kleine krassen herstellen zichzelf door wrijvingswarmte. Wrijf over het oppervlak met een wonderspons of microvezeldoek en de krassen verdwijnen.